Ökopszichológiai tanácsadás

Pszichológiai tanácsadás az ökopszichológia módszertanával

Az ökopszichológia hazai képviselőjeként, az első magyar nyelvű szakkönyv szerzőjeként és az Ökopszichológiai Intézet alapítójaként egyéni tanácsadási munkámban elsődlegesen az ökopszichológia módszertanát használom.

Röviden a szemléletről

Az ökopszichológia lehetőséget kínál arra, hogy jóllétállapotunkat a személyközi kapcsolatok dimenzióján túl, a természetbe ágyazottságunk tágabb rendszerében értelmezzük. 

Az ökopszichológiai megközelítés szerint belső diszharmóniánk kapcsolatban van a külső-belső természettől való elidegenedésünkkel, az újrakapcsolódás pedig egyensúlyteremtő, harmonizáló hatással bír. Itt találsz további információkat az ökopszichológiáról.

Neked szól az egyéni tanácsadás, ha

  • önismereti kérdésekkel,
  • kapcsolati nehézségekkel,
  • kiégéssel, szorongással, stresszel
  • vagy a saját életutaddal kapcsolatban szeretnél tisztábban látni – s mindezt egy innovatív, és ugyanakkor mégis alapvető, letisztult módszertannal tennéd.

Az ökopszichológiai szemléletű tanácsadás célja az egyéni/közösségi jóllét támogatása oly módon, hogy az a tágabb rendszerek jóllétébe illeszkedjen. Mind céljában, mind pedig eszközeiben egy olyan komplex megközelítést képvisel, amely túlmutat az ember társadalomba ágyazottságának összefüggésrendszerén.

Mit jelent ez számodra a gyakorlatban? 

A tanácsadás igény szerint kinti vagy benti helyszínen történik, a természet elemeinek bevonásával. A beszélgetések helyszínei:

  • Budapesten (több kinti helyszínen is dolgozom, amelyek közül személyre szabott módon választjuk ki a legmegfelelőbbet, “bent” pedig: a Blaha környékén)  – Egy alkalom ára: 8000 Ft/60 perc. Egyetemistáknak: 5000 Ft/60 perc.
  • Balatonföldvár-Kőröshegyen (kint/bent) – Egy alkalom ára: 8000 Ft/60 perc.
  • Gödöllőn (kint) – Egy alkalom ára: 10000 Ft/60 perc.

A következő e-mail címen tudsz időpontot egyeztetni: molnos.zselyke@ecopsychology.hu

Az ökopszichológiai tanácsadás egy sajátos formája fenntarthatósági kérdésekben biztosít pszichológiai tanácsadást.

További információk erről itt.