Pszichológiai tanácsadás az ökopszichológia módszertanával

Az ökopszichológia hazai képviselőjeként, az első magyar nyelvű szakkönyv szerzőjeként és az Ökopszichológiai Intézet alapítójaként egyéni tanácsadási munkámban elsődlegesen az ökopszichológia módszertanát használom.

Röviden a szemléletről

Az ökopszichológia lehetőséget kínál arra, hogy jóllétállapotunkat a személyközi kapcsolatok dimenzióján túl, a természetbe ágyazottságunk tágabb rendszerében értelmezzük. 

Az ökopszichológiai megközelítés szerint belső diszharmóniánk kapcsolatban van a külső-belső természettől való elidegenedésünkkel, az újrakapcsolódás pedig egyensúlyteremtő, harmonizáló hatással bír. Itt találsz további információkat az ökopszichológiáról.

Neked szól az egyéni tanácsadás, ha

  • önismereti kérdésekkel,
  • kapcsolati nehézségekkel,
  • kiégéssel, szorongással, stresszel
  • vagy a saját életutaddal kapcsolatban szeretnél tisztábban látni – s mindezt egy innovatív, és ugyanakkor mégis alapvető, letisztult módszertannal tennéd.
ökopszichológiai-tanácsadás-kep2

Az ökopszichológiai szemléletű tanácsadás célja az egyéni/közösségi jóllét támogatása oly módon, hogy az a tágabb rendszerek jóllétébe illeszkedjen. Mind céljában, mind pedig eszközeiben egy olyan komplex megközelítést képvisel, amely túlmutat az ember társadalomba ágyazottságának összefüggésrendszerén.

P3
P5


Mit jelent ez számodra a gyakorlatban? 

A tanácsadás igény szerint kinti vagy benti helyszínen történik, a természet elemeinek bevonásával. A beszélgetések helyszínei:

  • Budapesten (több kinti helyszínen is dolgozom)  
  • Balatonföldvár-Kőröshegyen (kinti helyszínen)
  • Online.
Egy alkalom ára: 15.000 Ft/60 perc. Egyetemistáknak: 8.000 Ft/60 perc.

A következő e-mail címen tudsz időpontot egyeztetni: molnos.zselyke@ecopsychology.hu

Az ökopszichológiai tanácsadás egy sajátos formája fenntarthatósági kérdésekben biztosít pszichológiai tanácsadást.

További információk erről itt.