Zöld önismeret - Önismereti csoport ökopszichológiai módszertannal

zöld önismeret komplex, ökopszichológiai szemléletű csoportmunka, melyet Donáth Attilával közösen dolgoztunk ki.

Az ökopszichológiai szemléletű zöld önismeret sajátossága

Az egyén belső világát általában saját magához és más emberekhez fűződő kapcsolatainak tükrében vizsgáljuk. Az ökopszichológia ennél tágabb skálán értelmezi a psziché működését: a természet, a bolygó rendszerébe ágyazottan. Ennek eszköze: valós kapcsolatba kerülni saját magammal és más emberekkel, és ugyanakkor az emberen kívüli világgal (más élőlényekkel, természeti elemekkel, ritmusokkal) is.


Kinek szól?

Neked szól a program, ha szeretnéd megtapasztalni, mit jelent a tágabb összefüggésrendszerbe helyezett önismeret, és vannak tapasztalataid, élményeid a következő területeken:

  • Önismereti munka, ill. csoportmunka
  • Természetben töltött napok
  • Napi szintű kapcsolat állatokkal, növényekkel
ph_zöld-1024x748

Módszertan

A munka elméleti alapját és módszertanát az ökopszichológia szolgáltatja. Ennek értelmében a “külső” és “belső” természet egy egységet alkot, és csak akkor lehetünk jól, ha mindkettőhöz harmonikusan kapcsolódunk. Ez annyit tesz, mint valós kapcsolatba kerülni saját magammal (a testemmel, az érzéseimmel, gondolataimmal, vágyaimmal), más emberekkel, valamint az emberen kívüli világgal (más élőlényekkel, természeti elemekkel, ritmusokkal).

Az ökopszichológiai módszerek mellett továbbá pszichodramatikus és improvizációs színházi technikákat is használunk, kiemelt helyet kapnak az észlelési gyakorlatok, a visszatükrözés és a kapcsolódás.

Időtartam, helyszín, ár

A zöld önismereti folyamat 150 órából áll (tanórákban számolva, azaz 150 x 45 perc).

Az egész napos (10 órás) személyes találkozások helyszíne: Balatonföldvár-Kőröshegy. A természetben töltött személyes találkozások között kb. kéthetente egy-egy 4 órás online találkozást is tartunk.

Ára: 3.000 Ft/fő/óra. 
Az ár nem tartalmazza a személyes találkozások során esetlegesen felmerülő szállás- vagy étkezési költségeket.

A programot vezeti

Donáth Attila pszichodráma vezető, szupervizor és Molnos Zselyke ökopszichológus.

Jelentkezés

A molnos.zselyke@ecopsychology.hu e-mail címen tudsz a csoportok indulásáról érdeklődni.