Zöld önismeret – Önismereti csoport saját fejlesztésű módszertannal

Az egyéni és csoportos zöld önismeret komplex, ökopszichológiai szemléletű munka, melyet Donáth Attilával közösen dolgoztunk ki.

Az ökopszichológiai szemléletű zöld önismeret sajátossága

Az egyén belső világát általában saját magához és más emberekhez fűződő kapcsolatainak tükrében vizsgáljuk. Az ökopszichológia ennél tágabb skálán értelmezi a psziché működését: a természet, a bolygó rendszerébe ágyazottan.  Ennek eszköze: valós kapcsolatba kerülni saját magammal és más emberekkel, és ugyanakkor az emberen kívüli világgal (más élőlényekkel, természeti elemekkel, ritmusokkal) is.

Így tudsz jelentkezni:

a molnos.zselyke@ecopsychology.hu e-mail címre küldd el a következő kitöltött kérdőívet: http://ecopsychology.hu/zold-onismeret-kerdoiv/

ph_zöld

Kinek szól?

Neked szól a program, ha szeretnéd megtapasztalni, mit jelent a tágabb összefüggésrendszerbe helyezett önismeret, és vannak tapasztalataid, élményeid a következő területeken:

  • Önismereti munka
  • Természetben töltött napok
  • Csoportmunka
  • Napi szintű kapcsolat állatokkal, növényekkel
  • Utazás, más kultúrákkal való találkozás

Hogyan dolgozunk?

A munka elméleti alapját az ökopszichológia szolgáltatja. Ennek értelmében a “külső” és “belső” természet egy egységet alkot, és csak akkor lehetünk jól, ha mindkettőhöz harmonikusan kapcsolódunk. Ez annyit tesz, mint valós kapcsolatba kerülni saját magammal (a testemmel, az érzéseimmel, gondolataimmal, vágyaimmal), más emberekkel, valamint az emberen kívüli világgal (más élőlényekkel, természeti elemekkel, ritmusokkal).

Módszertan

Az ökopszichológiai módszerek mellett pszichodramatikus és improvizációs színházi technikákat is használunk, kiemelt helyet kapnak az észlelési gyakorlatok, a visszatükrözés és a kapcsolódás.

Időtartam

3-szor 120 óra. Egy év összesen 120 óra, amely a következőképpen oszlik el: háromhavonta egyszer két napos elvonulás (bruttó 20 óra).

A teljes program időtartama 3 év, egyszerre azonban 1 évre szerződünk. Az első év fókuszában a kapcsolódás önmagamhoz, a második év fókuszában a kapcsolódás a közvetlen világomhoz, a harmadik év fókuszában pedig a kapcsolódás a közvetett világomhoz áll. Egy-egy év önálló modulként is értelmezhető, amelyek egymásra épülnek, ugyanakkor külön is lehetőség van bekapcsolódni. Az Ökopszichológiai Intézet mindegyik modulról tanúsítványt állít ki.

A programot vezeti

Donáth Attila pszichodráma vezető, szupervizor és Molnos Zselyke ökopszichológus.

Jelentkezés

 Ára: 20 000 Ft/fő/10 óra + rezsiköltség.

Jelentkezés: a molnos.zselyke@ecopsychology.hu e-mail címre küldd el a következő kitöltött kérdőívet:

http://ecopsychology.hu/zold-onismeret-kerdoiv/